Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ennen kuin liityt, lue kaikki tulevat jutut huolella, sillä huomaamme kyllä jos et ole lukenut niitä. Tervetuloa nyt kuitenkin!

Säännöt ja ohjeet

 • Ei kiroilla. Muutenkin asiallista kieltä.
 • Ei kiusata. Netissä on kyllä helppo kiusata, mutta sellaista emme hyväksy. Kiusaamisesta annamme luultavammin IP-eston.
 • Kirjoita selkokielellä. Käytämme kirjakieltä -> ei murteita, slangisanoja tai muita outoja sanoja. Jos epäilet tietävätkö kissat jotakin sanaa, kysy rohkeasti. 
 • Ohjeet kirjoittamiseen ovat tarinat-kohdan ylätunnisteessa. Jos jokin jää arveluttamaan, kysy.
 • Älä koskaan protestoi ilkeästi muiden kirjoituksia. Kaikki kirjoittavat omalla tavallaan - YP:t kyllä korjaavat, jos tarinoissa on suurempia virheitä. 
 • Riidoista jokainen osapuoli saa vähintään puolikkaan varoituksen, enemmänkin riippuen siitä miten pitkälle ollaan menty. Viidestä varoituksesta erotetaan. Jokaisella varoituksella on myös seuraamuksia, jotka voit lukea tästä.
 • Ilmoita, jos olet lomalla. Muuten saatamme vahingossa erottaa sinut. (ilmoita Lomalla?-kohdassa)
 • Tarinoita pitää kirjoittaa vähintään kerran kahdessa viikossa. Lisäksi tarinan on oltava vähintään 15 riviä pitkä, lyhyemmistä ei saa kokemuspisteitä!
 • Sinulla voi olla korkeintaan viisi hahmoa yhdessä klaanissa.
 • Ei kirjojen nimiä, esim. Tulisydän, Hiekkamyrsky, Harmaaraita tai Tiikerikynsi. Jos haluamasi nimi olisi esim. sivuhahmona, joka ei esiinny tarinoissa keskeisesti, kysy ylläpitäjiltä, käykö se.
 • Kissan nimi pitää olla sellainen, jonka kissat voivat tietää. Ei siis kaksijalkojen asioita (esim. Lankatassu, luonnossa ei ole lankaa) Jos olet ajatellut kissallesi jotain vastaavaa nimeä, kysy ylläpitäjiltä käykö se.
 • Vuodenaika on sama kuin IRL. Muuten aika ei kulu samassa vauhdissa. Kokoontuminen on aina kuun viimeisenä päivänä. Päälliköt ilmoittavat klaaninsa lähtijät tarinat-kohtaan tai omassa tarinassaan.
 • Nykyään Metsäkedossa voi jättää yksittäisen kissan kirjoitustauolle korkeintaan kuukaudeksi, jos sinulla on kaksi kissaa tai enemmän. Tästä ilmoitetaan samalla tavalla kuin jos olisit jäämässä lomalle: Muuta -> Lomalla? ja kissasi nimi, tauon syy ja sen pituus.
 • Lue UKK ja Uusille liittyjille!

Uusille liittyjille

Uusille liittyjille annetaan erittäin paljon kritiikkiä, syystäkin. Tässä ohjeita niille, jotka ovat liittymässä ensimmäisellä hahmollaan (miksei muillekin): 

 1. Tarinoille tarkoitettujen kategorioiden(niiden paikkojen, jonne tulevat eri klaanien ja klaanien ulkopuolisten kissojen tarinat) yläpuolelta ja Muuta-kohdasta löytyy ohjeet ja vinkkejä kirjoittamiseen, lue siis ne.
 2. Hakemusta tehdessä katso tarkasti, mitä kuhunkin kohtaan vaaditaan.             
 3. Säännöt täytyy lukea, myös alakategoriat. Ensimmäisellä hahmolla et pääse parantajaoppilaaksi vaikka mikä olisi.                                                              
 4. Seuraa sivuja; blogin tapahtumia, muita tarinoita.                                             
 5. Olemme vanhoilla reviireillä, eli metsässä. Pieniä muutoksia kirjojen reviireihin on, joten tarkistathan muutokset täältä.
 6. Jos et tiedä jotain, kysy. Kysymisestä ei ole haittaa.                                         
 7. Jotta tiedämme, että olet lukenut tämän kohdan ja säännöt, kerro hakemuksen Muuta-kohdassa, miten päädyit näille sivuille (linkki toisilta sivuilta, sattuma tms?). Ei koske liittyneitä, joilla on jo yksi hahmo.                                                                                                            
 8. Älä kirjoita ennen hakemuksen hyväksymistä. Saat kuitenkin kirjoittaa, vaikka hakemustasi ei olisi vielä lisätty liittyneisiin.                                                    
 9. Ennen kuin alat kirjoittaa, lue muiden tarinoita, jotta tiedät missä mennään. 
 10. Voit luoda uuden hahmon vasta, kun ensimmäinen hahmosi on soturi. Sen jälkeen voit luoda aina viikossa yhden kissan sitä mukaan, että jaksat myös kirjoittaa niillä.
 11. Älä hittaa kissoja liikaa. Kysy ensin ropettajalta cboxissa tai tarinat-kohdassa ja odota vastausta. 
 12. Kumppanin täytyy olla omasta klaanista. Myrskyklaanilaisella ei voi olla tuuliklaanilaista kumppania tai erakolla varjoklaanilaista. Jos kuitenkin haluat kumppanin oman klaanin ulkopuolelta tai erakon tapauksessa klaanista, kysy lupaa ylläpidolta. Varaudu myös kielteiseen vastaukseen.

Muista kuitenkin myös lukea Cboxin säännöt, UKK ja Parantajaksi? -kohdat.

 

Luitko kaiken varmasti huolella? Selvä. Klikkaa itsesi eteenpäin tästä.

 

©2018 Metsäketo - suntuubi.com